De belangrijkste spelers van de reguliere competitie op een rijtje

De belangrijkste spelers van de reguliere competitie op een rijtje
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We kunnen ons opmaken voor de play-offs. En in play-off 1 moeten we het zien te stellen zonder Sofiane Hanni. Jammer, want met 14 goals en een aantal assists is hij de belangrijkste speler van de Jupiler Pro League. Niemand doet beter dan hem.

"Het begin van het seizoen was iets minder, van heel de ploeg overigens. Maar we hebben daarop een reactie gegeven. We zien wel wat 2016 brengt", gaf de aanvallende middenvelder van Mechelen in december nog aan.

En het moet gezegd: na een moeilijk begin met geen enkel doelpunt of assist in de eerste 11 matchen liep het daarna als een tierelier voor de Franse Algerijn.

Niemand doet beter

Liefst 14 keer scoorde hij al dit seizoen, bovendien leverde hij ook nog vijf assists af - al zijn er ook bronnen die spreken van tot 8 beslissende passes. Sowieso: in de helft van de doelpunten van Mechelen had hij wel minstens een voet. Niemand doet beter in de Jupiler Pro League.

Wél ook belangrijk voor hun team: Sven Kums (12 goals en 6 assists), Mbaye Leye (13 goals en 4 assists) en Frederic Gounongbé - al zit voor die laatste het seizoen er nu wel al op als 15e in de stand. We zetten de top-10 van onze statistieken op een rijtje:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties