Zonder de inmenging van Duchatelet was Junior Edmilson actief in play-off 1: "Maar ze speelden het helemaal niet proper"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Zonder de inmenging van Duchatelet was Junior Edmilson actief in play-off 1: "Maar ze speelden het helemaal niet proper"
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard versterkte zich tijdens de voorbije wintermercato onder meer met Junior Edmilson. De Braziliaanse Belg kon echter ook rekenen op interesse van andere ploegen, maar daar stak… Roland Duchatelet een stokje voor.

De ex-voorzitter van STVV en Standard ging zich met de zaken bemoeien omdat de mensen van AA Gent achter de rug van STVV met Edmilson en diens entourage gingen praten. Althans, dat is wat Duchatelet beweert.

“Gent speelde het helemaal niet proper en dat heb ik Ivan De Witte gezegd”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. “Ze waren zonder akkoord gaan onderhandelen met de speler en dat is niet reglementair.”

Duchatelet vroeg plots 2,5 miljoen euro

Toen Duchatelet dat te weten kwam, zou hij zich met de onderhandelingen gemoeid hebben en onmiddellijk 2,5 miljoen euro - in plaats van 1,5 miljoen - gevraagd hebben. Duchatelet kon zich met de zaken bemoeien, omdat hij de verkoop van STVV bedong dat hij over de transferrechten van enkele spelers beschikt.

Gent haakte uiteindelijk af en Edmilson opteerde voor een transfer naar Standard, de club waar hij ook al in de jeugd actief was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties