Portugal-België: Ronaldo meer waard dan drie duurste Belgen

Portugal-België: Ronaldo meer waard dan drie duurste Belgen
Foto: © photonews

Op het veld zal het waarschijnlijk een boeiende match worden tussen Portugal en België, zeker als we op de waardes van beide kernen mogen afgaan. Door de afwezigheid van enkele kernspelers van de Duivels is de marktwaarde van beide ploegen quasi gelijk.

Drie miljoen euro scheelt het. Wel zonder Eden Hazard (52,5 miljoen euro), Kevin De Bruyne (45 miljoen) en Jan Vertonghen (15,75 miljoen). Dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel, want volgens Transfermarkt zijn, in de huidige kern van de Duivels, Romelu Lukaku en Thibaut Courtois de duursten met... 26,25 miljoen euro.

Ronaldo meer dan drie keer zoveel waard dan duurste Duivel

De goedkoopste is Jean-François Gillet met 300.000 euro. In vergelijking met Portugal is dat wel even anders. Hun kern is momenteel 243,5 miljoen euro waard, maar Cristiano Ronaldo neemt daar wel 82,5 miljoen van voor zijn rekening. Bij België (246,8 miljoen) is het dus evenwaardiger verdeeld.

Na Ronaldo zijn immers Carvalho (19,5) en André Gomes (15) de duurste spelers. Nani is tegenwoordig nog 12 miljoen waard volgens Transfermarkt. En daarna neemt het snel een steile duik. Bij België zijn er elf jongens meer dan tien miljoen euro waard, bij Portugal zeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties