Deze piepjonge Portugese sensatie moeten we vanavond met zijn allen in de gaten houden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Deze piepjonge Portugese sensatie moeten we vanavond met zijn allen in de gaten houden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels oefenen vanavond tegen Portugal. De kans is groot dat de Portugese bondscoach - Fernando Santos - een jonge jongen voor het eerst aan de wedstrijd laat beginnen. De amper 18-jarige Renato Sanches bonkt namelijk op de deur van de eerste ploeg.

“Renato wie?”, horen we u al luidop denken. Renato Sanches. Bij het grote publiek is de jongeling nog niet echt bekend, maar in Portugal zijn ze zich best bewust van het enorme potentieel waarover het Benfica-goudhaantje beschikt.

Afgelopen zomer al, deden er geruchten de ronde over een supertransfer voor Sanches. Zo zouden Manchester United én Real Madrid toen al jacht gemaakt hebben op het toptalent van Benfica. Maar de Portugese topclub hield alleszins het been stijf en Sanches bleef zijn club trouw.

Renato Sanches vs. Nainggolan en co.

Sanches, die zich als centrale middenvelder zowel verdedigend als aanvallend uit de slag kan trekken, speelt het liefst als 8 of 10. De amper 18-jarige diamant is fysiek erg sterk en voelt zich allesbehalve te mooi om gedurende een wedstrijd veel kilometers af te leggen.

Nainggolan, Witsel en Fellaini zijn alvast gewaarschuwd. Al wordt het natuurlijk ook voor Sanches een enorme test om onze fysiek sterke driehoek op het middenveld te bekampen. Maar toch: in de gaten houden die jongen…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties