Analyse verdient Rooney zijn plek bij Engeland?

Sean Raab
| 7 reacties
verdient Rooney zijn plek bij Engeland?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse bondscoach Roy Hodgson windt er geen doekjes om: "Hij is en blijft onze aanvoerder." Maar is Rooney de juiste keuze voor dit Engeland?

Wayne Rooney maakt een bewogen seizoen mee bij Manchester United. Tegenvallende prestaties en een knieblessure maken het de Engelsman niet gemakkelijk zijn huidige plek in het nationaal elftal te bevestigen. Engeland etaleerde in de oefenwedstrijd tegen Duitsland fris en aanvallend voetbal, geleid door de opkomende sterren. Rooney staat onder druk, wat is zijn rol voor het EK?

Opties

Normaliter neemt een bondscoach vier spitsen mee naar een toernooi en Rooney heeft sterke concurrentie in de aanval. Waar zal hij gerankschikt worden ten opzichte van de andere spitsen? We bekijken alvast de mogelijkheden.

  • Harry Kane: De gedoodverfde eerste keuze zou Harry Kane moeten zijn. De 22-jarige Londenaar heeft dit seizoen al 27 doelpunten in alle competities en kan, zoals we tegen Duitsland zagen, een doelpunt maken zonder dat er een kans is. Iets creëren uit niets en vooral een subliem laag schot maken Kane tot de beste keuze als eerste spits voor Engeland. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn werkmentaliteit.
  • Danny Welbeck: De spits van Arsenal is in uitstekende vorm na zijn terugkomst uit blessure, hij scoorde in elke wedstijd die hij dit seizoen begon. Technisch sterk, uitermate snel, beheerst in het afwerken en vooral een speler die het overzicht houdt. Welbeck is de all-around aanvaller, iemand die tussen de linies speelt. Hij greep zijn kans met een overtuigende prestatie tegen Duitsland en past mooi in het plaatje van Hodgson. Welbeck is een zekerheid.
  • Daniel Sturridge: De man van Liverpool is een wild card. Hij is een creatieve spits die iets anders kan leveren als het niet goed draait. Hij beschikt over snelheid, fenomenale dribbeltechnieken en evenals Kane creërt hij doelpunten uit het niets. Met Sturridge weet je altijd dat er iets speciaals gaat gebeuren. Hij is bovendien linksvoetig en kan in een 4-3-3 op de linkerflank spelen. Een must om mee te nemen als hij fit blijft. Het is alomgekend dat Sturridge zeer blessuregevoelig is.
  • Wayne Rooney: Al twee jaar is de man aanvoerder geweest van de Engelse nationale ploeg. Het lijkt erop dat de 30-jarige aanvaller zijn beste tijden heeft gehad. Hij is niet meer evenveel van voren te vinden en speelt bij Manchester United achter de spitsen op de 'tien' positie. Als hij die rol ook met Engeland zou vervullen, krijgt hij te maken met hevige concurrentie van jonge sensaties Dele Alli en Ross Barkley. Rooney blijft een geboren leider en heeft maar liefst veertien jaar ervaring bij Engeland.

Wie zou jij meepakken naar het EK? Laat het ons weten in de reacties!

Wie is jouw eerste keuze?

43%
7%
0%
21%
29%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties