Hét probleem van Anderlecht: "De ploeg staat recht bij kritiek, maar het duurt nooit lang"

Redactie
| 4 reacties
Hét probleem van Anderlecht: "De ploeg staat recht bij kritiek, maar het duurt nooit lang"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht kreeg de voorbije maanden héél veel kritiek over de kop. De recordkampioen begint dan ook met druk op de schouders aan play-off 1. Maar ook Glen De Boeck weet dat de kritiek op paars-wit terecht was.

Glen De Boeck droeg tien seizoenen lang het shirt van RSC Anderlecht. De voormalige Rode Duivel was aanvoerder van paars-wit en werkte vervolgens nog eens als assistent-coach in het Astridpark. Om maar te zeggen: de man heeft recht van spreken.

"Je moet elke wedstrijd presteren als je het embleem van Anderlecht draagt", vertelt De Boeck in Sport/Voetbalmagazine. "Een slechte match kan eens gebeuren. Maar 35 verliespunten op één seizoen? Dat is veel te veel."

Bovendien horen we al te vaak dat paars-wit altijd rechtstaat in lastige tijden. "De ploeg staat recht als er kritiek is, maar het duurt nooit lang. Dat is toch een gigantisch probleem."

Waarom vertrekken als het bij je huidige club niet lukt? Dan speel je elders toch niet

Glen De Boeck

"Ik hoor een pak spelers zeggen dat ze volgend seizoen in het buitenland willen voetballen", besluit de coach van Royal Excel Mouscron met een terechte sneer. "Wel, dat begint nu. Waarom vertrekken als het bij je huidige club niet lukt? Dan speel je elders toch niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties