Ex-coach van Djuricic legt uit waarom het maar niet wil lukken bij Anderlecht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Ex-coach van Djuricic legt uit waarom het maar niet wil lukken bij Anderlecht

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Filip Djuricic stond inmiddels al acht keer aan de aftrap in de Jupiler Pro League, maar toch kon hij nog niet voor één doelpunt of assist zorgen. Veel te weinig voor een speler op zijn positie. Maar hoe komt dat toch?

Destijds bij Heerenveen was Djuricic een garantie op goals en assists. “Toen was Filip ook onze nummer 10 in een 4-3-3-systeem. We speelden toen wel meer op de counter, waardoor Djuricic ruimte kreeg om met heerlijke passes onze spitsen te bedienen”, aldus zijn ex-coach Ron Jans in Het Nieuwsblad.

Verder ziet de Nederlandse oefenmeester nog een reden waarom het voor Djuricic minder vlot gaat bij paars-wit. “Bovendien kon hij bij Heerenveen zijn offensieve creativiteit botvieren omdat er met Sven Kums en Viktor Elm twee spelers het vuile werk opknapten in zijn rug. In België heeft hij misschien minder vrijheid.”

"Djuricic blijft te lang een talent"

Ron Jans

Jans geeft ook eerlijk toe dat Djuricic tot dusver te weinig uit zijn carrière haalde. “Ik vind dat hij veel te lang een talent blijft. Hij zette niet de verwachte stappen. Dat hij zowel bij Benfica als tijdens zijn uitleenbeurt aan Mainz en Southampton niet uit de verf kwam, ligt heus niet alleen aan die clubs.”

“Een moderne voetballer maakt zich ook belangrijk als hij de bal niet aan de voet heeft en wacht niet af. Hopelijk voor Anderlecht vindt hij zijn rendement nog terug”, besluit Jans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties