Kersverse Kortrijk-coach reageert op vreemde situatie met Belhocine en toont zich meteen ambitieus

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Kersverse Kortrijk-coach reageert op vreemde situatie met Belhocine en toont zich meteen ambitieus
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk stelde onlangs een nieuwe coach aan. Patrick De Wilde neemt het roer over van Karim Belhocine, die niet over de nodige diploma's beschikt om als T1 in de dug-out te mogen zitten. De Wilde sprak vandaag voor het eerst en toonde zich meteen ambitieus.

“KV Kortrijk is een club met een goede status en stabiliteit. Het was dus een leuke en goede instroom in de groep”, tekende Belga op uit de mond van de kersverse oefenmeester van de Kerels.

Volgend seizoen hoopt De Wilde met Kortrijk een gooi te doen naar een plaats in de top zes. “Het is op de ambitie van de club dat ik toehapte. Deze club moet jaarlijks een plaats in play-off 1 ambiëren. Maar eerst is er nog play-off 2. We gaan dat serieus nemen om goed te eindigen. Ik zie nog een grote verbetenheid in de ploeg.”

"Dat lijkt raar, maar dat is het niet"

Over de ietwat vreemde situatie met Belhocine, was De Wilde kort. “Dat lijkt raar, maar dat is het niet. Ik ben een grote voorstander van dialoog binnen de technische staf. Enkel zo worden we beter.”

“Moet Belhocine beter worden door tegen zichzelf of een muur te praten? Nee, we gaan dat samen doen. Hij heeft goede bouwstenen gelegd na het vertrek van Johan Walem. Ik ben niet binnengehaald om het roer drastisch van koers te wijzigen. Het enige dat verandert is dat ik de eindverantwoordelijkheid heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties