Mbaye Leye breekt alle records: "Daarmee maak ik deel uit van de geschiedenis van Belgisch voetbal"

Redactie
| 2 reacties
Mbaye Leye breekt alle records: "Daarmee maak ik deel uit van de geschiedenis van Belgisch voetbal"
Foto: © photonews

Mbaye Leye scoorde afgelopen vrijdag een belangrijke treffer voor Zulte Waregem. Het leverde de goalgetter van Essevee zelf ook een heel erg leuk record op: met 15 doelpunten is hij topschutter aller tijden in de play-offs.

Voor Leye was het de dertiende treffer die hij in play-off 1 scoorde, sinds die in het seizoen 2009-2010 werden ingevoerd. En hij scoorde ook nog twee doelpunten in play-off 2, goed voor een totaal van 15.

Daarmee is hij de absolute topschutter van de play-offs en van play-off 1 in het bijzonder. "En daarmee maak ik deel uit van de geschiedenis van het Belgisch voetbal en dat doet me wel plezier", lachte de kapitein van Essevee achteraf.

Het was nochtans opnieuw hard werken voor Leye. "Bij Zulte Waregem is het veel lopen, ook voor de spitsen. Dat is nu eenmaal deel van het spel van Essevee. Het doelpunt was erg leuk, vooral omdat het van een collectieve actie kwam."

Wij herinneren ons van de 15 doelpunten in de play-offs van Leye vooral zijn heerlijke hattrick in play-off 1 op bezoek bij Club Brugge. Dat kan je hier nog eens bekijken:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties