Haperende evolutie Gedoz en Izquierdo ligt eerder hieraan dan aan de taal, het weer of de vele nationaliteiten

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Haperende evolutie Gedoz en Izquierdo ligt eerder hieraan dan aan de taal, het weer of de vele nationaliteiten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ligt in poleposition richting titel en dan moeten José Izquierdo en Felipe Gedoz nog naar hun beste vorm toegroeien. Beide Zuid-Amerikanen blijven wat hangen in hun evolutie.

De taal, het weer, verschillende nationaliteiten in één ploeg, ... Allemaal factoren die de integratie in het eerste jaar zouden kunnen bemoeilijken. Maar Gedoz en Izquierdo debuteerden echter sterker dan wat ze lieten zien in hun tweede jaar.

"Ik ben niet zo zeker dat ze last hebben van een aanpassingsprobleem, maar dat het meer te maken heeft met het systeem van Club", analyseert Hernan Losada. "Het spel van Brugge past niet niet bij de vrijheid die zij moeten moeten hebben. De verantwoordelijkheid in balverlies is te groot. Zo verliezen ze te veel energie."

Het spel van Brugge past niet niet bij de vrijheid die zij moeten moeten hebben

Hernan Losada

Toch ziet Losada voor beide Zuid-Amerikanen nog een belangrijke rol weggelegd PO1. "Jongens die elke week de pannen van het dak spelen, kom je zelden tegen. De blessuregevoelige Izquierdo kan het hoge tempo misschien moeilijker aan, maar Gedoz deed het bijvoorbeeld uitstekend in het duel tegen Genk. Ik was onder de indruk van zijn conditioneel niveau", aldus Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties