Leicester is binnen twee weken kampioen in dit scenario

Pieter De Clerck
| 2 reacties
Leicester is binnen twee weken kampioen in dit scenario
Foto: © photonews

Ten laatste binnen 37 dagen weten we of Leicester voor het eerst in zijn geschiedenis de titel binnenhaalt. Een gigantische stunt is in de maak, maar hoe zit het met het programma van de Foxes en hun grootste titelconcurrenten?

De club van coach Claudio Ranieri heeft zeven punten voorsprong op Tottenham dat op de tweede stek staat in de Premier League. De kloof met Arsenal, de derde in de stand, is opgelopen tot elf punten. Maar omdat de Gunners nog een match meer mogen spelen, schrijven we hen nog niet af als titelkandidaat.

Het programma van Leicester, Tottenham en Arsenal

Leicester CityTottenhamArsenal
Sunderland (uit)Manchester United (thuis)West Ham United (uit)
West Ham United (thuis)Stoke City (uit)Crystal Palace (thuis)
Swansea (thuis)West Bromwich (thuis)West Bromwich (thuis)
Manchester United (uit)Chelsea (uit)Sunderland (uit)
Everton (thuis)Southampton (thuis)Norwich City (thuis)
Chelsea (uit)Newcastle United (uit)Manchester City (uit)
Aston Villa (thuis)

Aangezien de Foxes tegen al hun concurrenten al twee keer hebben gespeeld, lijken ze een relatief licht programma te hebben. Toch staan in de laatste drie speelrondes, met Manchester United en Chelsea, nog twee zware uitduels op het programma.

Tottenham zal zondag dan weer goed voor de dag moeten komen om, in eigen huis, Manchester United te kloppen. Volgende week volgt meteen de lastige verplaatsing naar Stoke City, dat op de achtste plaats kampeert.

Arsenal heeft op papier misschien wel de gemakkelijkste tegenstanders én het voordeel dat ze nog een match meer te spelen hebben. Maar wat meteen opvalt is de clash met Manchester City. De Citizens staan momenteel op de vierde plek, net onder Arsenal. De Bruyne en co zullen er alles aan doen om de Gunners met lege handen naar huis te sturen.

Best case scenario

Als Leicester City zijn volgende twee duels kan winnen en Tottenham en Arsenal twee keer na elkaar verliezen, is de buit bijna binnen voor de ploeg van Jamie Vardy. Enkel Man City zou dan nog in één van de beide matchen punten moeten laten liggen. Als dat gebeurt wordt de kloof tussen Leicester en zijn achtervolgers onoverbrugbaar en zijn de Foxes kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties