Antwerp windt er geen doekjes om: "Alleen winnen is goed genoeg"

Pieter De Clerck
| 2 reacties
Antwerp windt er geen doekjes om: "Alleen winnen is goed genoeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor iedereen die Antwerp een warm hart toedraagt, voelde het gelijkspel tegen Cerlce Brugge als een overwinning. "Het was een zware fysieke match, maar de echte strijd speelde zich af tussen de twee oren." We blikten terug én vooruit met Dimitri Daeseleire.

Vorige week kwam The Great Old 2-0 achter in Brugge, maar dankzij invaller Cornet wisten ze alsnog een punt uit de brand te slepen. Daeseleire gaf tot het laatste fluitsignaal alles wat hij in zich had. "Het was een fysiek vermoeiende wedstrijd, maar in zulke matchen is het vooral belangrijk dat je mentaal sterk staat."

Of Daeseleire nu als links- of rechtsachter speelt, hij blijft sowieso een belangrijke pion in de verdediging. En die heeft op haar beurt dan weer een groot aandeel in het succes van rood-wit. "We mogen trots zijn op ons werk, maar ook onze doelman speelt een geweldig seizoen. Het mooiste bewijs was dat moment toen hij de bal door zijn benen in doel liet glippen. De fans begonnen spontaan zijn naam te scanderen", herinnert 25-jarige voetballer zich.

Sommige tegengoals zijn ons heel zuur opgebroken -Dimitri Daeseleire

"Het is wel jammer dat een aantal van de 18 goals die we niet konden tegenhouden, ons zo zuur zijn opgebroken." Van de vijf competitieduels die RAFC verloor dit seizoen, eindigden er vier op 1-0 of 0-1. Zo kostten vier tegengoals de Antwerpenaren twaalf punten.

Fast forward naar de thuismatch van zaterdag tegen Coxyde. "Alleen met de drie punten zijn we tevreden. Op drie wedstrijden van het einde maakt het ook niet meer uit hóe we winnen alleen dát we dat doen is van belang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties