“Dát is het grote verschil met Racing Genk”

“Dát is het grote verschil met Racing Genk”
Foto: © photonews

Zulte Waregem trekt naar Racing Genk zonder dat het nog iets te winnen of te verliezen heeft. Dat is voor de Limburgers wel wat anders, al trekken ze zich er in Essevee niet al te veel van aan: “Veel meer dan eer valt er voor ons niet te rapen, maar …”

“We kunnen niet meer worden bijgehaald door het nummer 7 en de vijfde plek lijkt ook weg”, vatte Francky Dury de situatie samen met een kwinkslag. “Ik hoop wel nog meer dan een keer te winnen dit seizoen, want anders zou onze ambitie niet goed liggen. 12 op 12? Dat wordt erg moeilijk.”

Ook Steve De Ridder beseft het maar al te goed: “Voor Genk is het gewoon een erg belangrijke wedstrijd met oog op plek 4, voor ons is het vooral voor de eer dat we moeten spelen. En toch eens die eerste wedstrijd winnen in deze play-offs.”

Willen een paar goede prestaties op de mat leggen -

Steve De Ridder

“Zij hebben in ieder geval meer druk dan wij, want wij kunnen al een beetje naar volgend seizoen kijken. Het zou goed zijn voor de moraal in ons team als we nu nog een paar goede prestaties op de mat zouden kunnen leggen. Dat geeft vertrouwen om de voorbereiding goed in te zetten naar volgend jaar toe.”

Toch ziet Steve De Ridder een belangrijk verschil met Racing Genk: “Ze hebben gewoon een bredere kern. Met onze kern is het sterk dat we play-off 1 haalden, want bij ons is het veel moeilijker om een blessure op te vangen of iemand die uit vorm is te vervangen. Maar we mogen ons niet laten leiden door negativiteit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties