Hazard krijgt kritiek: "Dit is geen zout in de wonde strooien, dit is een hele jutezak zout bij een vriend waar je straks het EK mee moet winnen"

Redactie
| 28 reacties
Hazard krijgt kritiek: "Dit is geen zout in de wonde strooien, dit is een hele jutezak zout bij een vriend waar je straks het EK mee moet winnen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heeft Eden Hazard de groepsgeest bij de Rode Duivels ondermijnd? Dat denkt Jan Mulder in ieder geval in zijn wekelijkse column voor HLN. De Nederlandse analist vond de vreugde van Hazard toen hij Tottenham de titel afpakte, niet kunnen.

"Hazard valt na rust in. Hij gedraagt zich alsof niet Leicester City maar FC Chelsea kampioen kan worden. Met het mes tussen de van lust blikkerende tanden in de mond waar het schuim op staat, schiet Hazard heen en weer over dat veld. Zou Eden zo¿ de pest hebben aan zijn vrienden Jan, Toby, Nacer en Moussa?"

"De ijskoude adrenaline van de beul stijgt hem naar de keel als hij bij 1-2 de bal krijgt, een paar Spurs passeert, als een roofdier op jacht schitterend aanzet voor een een-twee, de bal terugkrijgt en vanop de grote backlijn met een magistraal diagonaal schot in de kruising het wrede lot van Tottenham Hotspur bezegelt."

"Het sportieve verdriet van Jan, Toby, Nacer en Moussa is niet voldoende geluk voor Eden. Hij sprint naar een hoek van het veld en legt de laatste meters voor het vak met supporters van de Spurs af op de beide knieën, de armen gestrekt ten hemel gericht, zijn hysterische geluk achter gesloten ogen verbergend. Dit is geen zout in de wonde strooien, dit is een hele jutezak strooizout omkiepen in een weerloze, zogenaamde vriend, met wie je straks het EK moet winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties