Deze grote namen moeten we alvast niet vrezen op het EK

Pieter De Clerck
| 4 reacties
Deze grote namen moeten we alvast niet vrezen op het EK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kapitein Kompany zal er straks niet bij zijn om onze jongens door het EK te loodsen. Maar ook heel wat andere landen kunnen niet rekenen op al hun manschappen. We doen een greep uit het aanbod van voetballers die forfait moeten geven voor het Europees Kampioenschap.

Gundogan

De middenvelder van Borussia Dortmund ontpopte zich tot een echte klasbak dit seizoen. Nu is hij bij de nationale ploeg van Duitsland niet bepaald een cruciale speler, maar de afwezigheid van een voetballer in uitstekende vorm, is altijd een gemis. Gundogan liep een zware knieblessure op en zal dus niet mee afzakken naar Frankrijk.

Chamberlain

Ook Chamberlain sukkelt met zijn knie en ziet het EK aan zijn neus voorbij gaan. Het 22-jarige talent zal gemist worden op het Engelse middenveld. In de kwalificatiecampagne voor het EK, kwam hij in zeven van de tien wedstrijden in actie. Walcott, teammaatje van Chamberlain bij Arsenal, zou eventueel zijn rol kunnen overnemen.

Cherieshev

De Russische middenvelder werd geopereerd aan zijn linkerdij en zou vier maanden aan de kant staan. Real Madrid leende de 25-jarige voetballer dit seizoen uit aan Valencia, waar hij al langer met blessures had af te rekenen. Echt dramatisch is dit niet voor de Russen. Cherieshev mocht tijdens de kwalificatiematchen maar één volledige wedstrijd uitspelen en is dus geen sleutelspeler.

Danny

Portugal zal het zonder Danny moeten rooien op het EK. De middenvelder van Zenit St. Petersburg scheurde een tijdje geleden zijn kruisbanden en is nog ongeveer zeven maanden out. De 32-jarige voetballer was een belangrijke en vaak uitgespeelde troef in de aanloop naar het EK. Ook verdediger Fabio Coentrao zal de Portugese kleuren trouwens niet kunnen verdedigen.

Kompany

Wie nog niet wist dat Vincent Kompany ons niet aan een medaille zal kunnen helpen op het EK, leefde de afgelopen dagen onder een steen. Zijn blessure aan de slanke dijspier zal hem naar schatting vier maanden aan de kant houden. Dat dit een serieuze aderlating is voor onze nationale ploeg staat buiten kijf.

Marchisio

De middenvelder van Juventus mag een streep trekken door het EK. Een knieblessure deed hem de das om. Maar Italië moet niet enkel de ervaring van de 30-jarige Marchisio missen…

Verratti

Ook de creativiteit van PSG-speler Marco Verratti, zal ontbreken op het EK. Hij staat aan de kant met de zogenoemde pubalgie, een spierblessure.

Cerci

De Italiaanse aanvaller Alessio Cerci zal óók niet present tekenen op het EK. De 28-jarige aanvaller, die dit seizoen uitkwam voor Genoa, werd geopereerd aan zijn knie en moet daardoor thuisblijven. Wie weet krijgt Anderlecht-spits Okaka nu eens een kans?

Italië kruist op 13 juni de degens met de Rode Duivels en dus zijn we niet eenduidig droevig met het nieuws over al die geblesseerden.

Elliot

Een andere toekomstige opponent van onze jongens is Ierland. Zij zullen het zonder hun eerste doelman tegen ons moeten opnemen. De 30-jarige Rob Elliot kampt met een knieblessure.

Benzema

Afsluiten doen we met een vreemde eend in de bijt. Benzema zal het EK namelijk niet missen vanwege een blessure, maar wel vanwege de hele heisa rond de sekstape-affaire. Hij zou Valbuena, zijn ploegmaat bij het nationale elftal, hebben afgeperst met beelden waarop die laatste te zien is. Karim Benzema kondigde zelf al aan dat hij niet zal opgeroepen worden voor het EK, nadat hij in diskrediet was gevallen bij de bond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties