VIDEO: Wales heeft het wél begrepen met geniaal EK-lied

Redactie
| 4 reacties
VIDEO: Wales heeft het wél begrepen met geniaal EK-lied
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK-lied van Dimitri Vegas en Like Mike was onderwerp van kritiek bij heel wat mensen. Geen verwijzing naar Frankrijk, niet echt een meezinger, ... Dan hebben de Welshmen het beter begrepen, want zij hebben de Manic Street Preachers een geniaal EK-song laten maken.

Om een succesvol EK of WK-nummer te maken, moeten er enkele voorwaarden voldaan worden: een verwijzing naar het land waar ze spelen, een soort van rijmen en een meerwaarde-moment bij het melodietje. Dat vonden de mannen van de Ideale Wereld alvast.

Dingen die we bij Melody van Like Mike en Dimitri Vegas niet meteen terugvinden. Hoe het dan wél moet? Wel, Wales heeft de Manic Street Preachers zo ver gekregen om - hoe cliché het ook moge zijn - alle registers open te trekken.

So come on, Ramsey ...

Ja, de spelers zingen wat mee. Ja, er zit een verwijzing in naar het verleden, het heden en de toekomst. Ook de schielijk overleden Gary Speed wordt nog eens eervol opgenomen in de song. En ja, er is wat leentje-buur gespeeld bij "Can't take my eyes of off you."

En daarom zijn wij nu toch al een beetje fan van Wales, want dit is een echte bom. Opgelet: het laden van het filmpje kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties