Daar gaan we weer... 'Belgische eersteklasser (niet Moeskroen) moet alsnog vrezen voor proflicentie'

Redactie
| 24 reacties
Daar gaan we weer... 'Belgische eersteklasser (niet Moeskroen) moet alsnog vrezen voor proflicentie'
Foto: © Photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk speelt met vuur. En met de proflicentie. Officieel is Karim Belhocine technisch directeur, terwijl Patrick De Wilde als T1 aan de slag is. De praktijk zegt echter iets anders...

Karim Belhocine nam dit seizoen over van Johan Walem. De nieuwbakken coach - die niet over de nodige diploma's beschikt - loodste de Kerels weg uit de kelder van het klassement en bracht opnieuw voetbal in het Guldensporenstadion.

Ondertussen werd het diplomacircus vakkundig opgelost door Patrick De Wilde aan te trekken. Enig probleem: iedereen heeft door dat het niet allemaal koosjer verloopt en dat het wel degelijk Belhocine is die de coaching op zich neemt.

Het Nieuwsblad weet dat de Licentiecommissie een oogje in het zeil houdt. Zo werd afgelopen zaterdag (wedstrijd bij Excel Moeskroen, nvdr.) nog gecontroleerd wie de instructies van de op de bank doorgeeft aan de spelers.

En er is meer: de Kerels spelen met hun proflicentie. Er zijn precedenten van clubs die door gelijkaardige toestanden hun licentie voor het profvoetbal zijn kwijtgespeeld. Eén ding is zeker: het dossier komt binnenkort nog eens op tafel bij de Licentiecommissie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties