Selecteerde Marc Wilmots op deze positie één speler te weinig?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Selecteerde Marc Wilmots op deze positie één speler te weinig?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerst en vooral: Marc Wilmots, wij zijn in grote lijnen echt wel akkoord met de selectie voor het EK in Frankrijk. Al vragen wij ons toch iets af… Had er op één bepaalde positie niet een speler extra bij moeten zijn?

Wilmots selecteerde met Mousa Dembélé, Radja Nainggolan, Axel Witsel en Marouane Fellaini vier centrale middenvelders. In principe strijden zij onderling voor de twee beschikbare posten voor de defensie. Al kan het in sommige wedstrijden ook zo zijn dat Wilmots voor een defensieve driehoek kiest met drie van de vier bovenstaande namen.

En dan mag er toch echt niets gebeuren met Dembele, Nainggolan, Witsel of Fellaini, want anders wordt het moeilijk om dat verlies op te vangen. “Het klopt dat er natuurlijk altijd iets kan gebeuren. Je zou kunnen zeggen dat Kums van de partij had moeten zijn in deze selectie”, aldus Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Stevige boys, geen fragiele types

“Maar… Dat had dan ten koste van een aanvaller geweest. En in principe is het vier centrale middenvelders voor twee posities, dus dat is prima. Het zijn ook niet meteen fragiele types, hé. Het zijn stuk voor stevige boys die – op enkele kleine blessures na – een heel seizoen fit zijn geweest.”

“Daar komt nog eens bij dat je met die jongens over verschillende types van centrale middenvelders beschikt. Fellaini valt niet te vergelijken met de drie anderen, terwijl ook Witsel, Dembélé en Nainggolan hun eigen stijl hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties