Preud'homme maakt zich geen zorgen: "Wat als? We hebben drie matchballen, hé"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Michel Preud'homme leeft ontspannen toe naar Club Brugge - RSC Anderlecht

Preud'homme maakt zich geen zorgen: "Wat als? We hebben drie matchballen, hé"
Foto: © Photonews

Football Club Brugeois kan zondag de veertiende landstitel uit de geschiedenis bijschrijven op het palmares. De taak is simpel: in eigen huis winnen van RSC Anderlecht. Michel Preud'homme houdt als vanouds de druk af, als een doorwinterd leermeester.

Michel, Club Brugge staat aan de vooravond van een historische avond. Hoe groot is de druk?

"Ik blijf herhalen wat ik altijd heb gezegd: we mikken op twintig punten. De kans bestaat dat we genoeg hebben aan achttien stuks, maar dat ervaar ik net als positieve druk. Het zou leuk zijn als het zondag gebeurt. Maar we hebben dan nog twee kansen."

De fans bereiden het feestje voor. De trainingen waren de voorbije dagen gesloten, maar toch werden jullie aangemoedigd door een vijftigtal fanatiekelingen.

"De verwachtingen zijn dan ook enorm, hé. Ik hoop voor onze trouwe aanhang dat we de klus zondag al kunnen klaren. Die mensen verdienen dat. Al merk ik ook op dat sommigen ons de titel niet gunnen."

Die aanhang hoopte op een veldbestorming, maar die mag er niet komen. Wat vind je daarvan?

"Zo'n veldbestorming kan gevaarlijk zijn om verschillende redenen. Stel je voor dat er sommigen te vroeg op het veld spurten. Dan kunnen we de match verliezen, hé. Het wordt voor iedereen een mooier feest als de fans blijven zitten."

Hoe ga je de wedstrijd aanpakken? Plan je iets speciaals?

"Nee, helemaal niet. Morgen trainen we en gaan we vervolgens op afzondering. Ook de wedstrijd is er eentje zoals de anderen. Waarom moeten we nu gaan veranderen?"

Wel een leuk extraatje: Anderlecht moet Steven Defour missen.

"Wij hebben dit seizoen ook Lior Refaelov, Bjorn Engels,... moeten missen door blessures. Dat is nu eenmaal zo. De kern van Anderlecht is breed en sterk genoeg om de blessure van Steven op te vangen."

Steven Defour? Wij hebben dit seizoen ook Lior Refaelov, Bjorn Engels,... moeten missen door blessures

Michel Preud'homme

Vrees je wel eens een scenario zoals in de finale van de Beker van België. Club was torenhoog favoriet, maar Standard zat achteraf aan de champagne.

"Nee, integendeel. Ik blijf erbij dat Club Brugge had gewonnen zonder die rode kaart voor Abdoulay Diaby. En ik herhaal het nogmaals: we hebben drie matchballen. Zelfs bij een verlies hebben we alles in eigen handen."

Daar zeg je zoiets. Anderlecht was de enige ploeg die dit seizoen (1-4, nvdr.) in het Jan Breydelstadion kwam winnen...

"Ik herhaal de woorden van Hein Vanhaezebrouck afgelopen zondag. Voor hetzelfde geld was het 2-0 of 3-0 aan de rust, hé. Hetzelfde verhaal tegen Anderlecht. Er werd geen strafschop gefloten op Jelle Vossen en meteen daarna werd het 2-0. Details..."

Michel, ben jij eigenlijk nog zenuwachtig te krijgen?

"Ik? Nooit! (lacht) Het is mijn job, hé. Maar voor dit doe ik het. De adrenaline zorgt voor een onbeschrijflijk gevoel. Al moet ik zeggen dat ik bij Club Brugge al veel schitterende momenten heb meegemaakt."

Je bezorgde Standard destijds na 25 jaar een landstitel. Heb je nu eenzelfde gevoel?

"Ja, eigenlijk wel. Al is het bij Club maar elf jaar geleden. De drang van een volledige stad naar die prijs kan je niet verstoppen. Wat als? Ik ben altijd teleurgesteld als we verliezen."

Tot zondag, Michel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties