Update: Ovono en Coulibaly kennen hun straf

Redactie
| 3 reacties
Update: Ovono en Coulibaly kennen hun straf

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het parket van de KBVB heeft dan toch een strafmaat geëist voor Kalifa Coulibaly en Didier Ovono. Dinsdag besliste het parket om voor beide spelers twee speeldagen schorsing en een boete van 800 euro te vorderen. De Geschillencommissie volgde grotendeels.

Update 15u21: De geschillencommissie heeft zijn verdict bekendgemaakt. Coulibaly wordt effectief voor twee wedstrijden geschorst en zijn seizoen zit er dus op. Voor Ovono waren ze iets milder. Hij kreeg één match effectief en één voorwaardelijk.

14u20: De Gent-aanvaller en de Oostende-goalie werden door de Reviewcommissie op het matje geroepen voor overtredingen op de zevende speeldag. Coulibaly plantte toen zijn studs op de knie van Club-doelman Ludovic Butelle. De Buffalo's vinden de strafmaat echter overdreven en vinden dat één speeldag volstaat.

Ovono ging dan weer met beide voeten vooruit in op Djuricic. Volgens de bondsprocureur een tackle die niet thuishoort op een voetbalveld. Indien de Geschillencommissie het parket volgt, zit het seizoen voor beiden er waarschijnlijk op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties