De Bruyne over het verschil met het WK in Brazilië: "Daarom zijn we nu beter voorbereid"
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties
De Bruyne over het verschil met het WK in Brazilië: "Daarom zijn we nu beter voorbereid"
Foto: © photonews

De Rode Duivels hebben stappen gezet sinds het WK in Brazilië 2 jaar geleden. Daar kunnen ze volgens Kevin De Bruyne nu de vruchten van plukken.

"We leven op een andere manier naar dit tornooi toe dan twee jaar geleden. We hebben nu meer ervaring, we weten nu wat ons op zulk een tornooi te wachten staat", klinkt het bij De Bruyne. "Daardoor zijn we nu beter voorbereid."

Ondertussen is KDB uitgegroeid tot één van de steunpilaren in het team van Wilmots. "Mijn status bij de nationale ploeg is veranderd. Je kan het niet vergelijken met de periode toen ik als 18-jarige gast pas kwam kijken. Zoiets moet je als speler op termijn verdienen, maar dat zal ook weggaan als je prestaties achteruitgaan."

Ik denk niet dat ik een probleem heb om op de kleine ruimte te voetballen

De kritiek dat hij ruimte nodig heeft om goed te spelen, weerlegt hij fijntjes. "Ik speel bij Manchester City bij een ploeg waarbij alle tegenstanders tegen ons in de eigen zestien staan. Real Madrid kwam tegen bij ons in hun eigen zestien staan. Ik speel met Manchester City heel weinig wedstrijden waarbij er veel ruimte is. Ik denk niet dat ik dus een probleem heb om op de kleine ruimte te spelen."

Vind je dat de Rode Duivels nu verder staan dan tijdens het WK?

68%
34%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties