Marc Wilmots over zijn spitsentrio: gegokt met Lukaku, leerschool voor Batshuayi en meeleven met Benteke

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 17 reacties
Marc Wilmots over zijn spitsentrio: gegokt met Lukaku, leerschool voor Batshuayi en meeleven met Benteke
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michy Batshuayi een klein uur, Christian Benteke een halfuur en Romelu Lukaku een dikke tien minuten. De aanvaller die het korst tussen de lijnen stond, wiste in extremis een beschamende nederlaag uit.

"Het was oorspronkelijk niet de bedoeling dat Lukaku zou invallen", gaf Marc Wilmots op zijn persbabbel na het 1-1-gelijkspel tegen de Finnen toe. "Romelu (die zelf al aangaf waarom hij niet startte) heeft er al een zwaar seizoen opzitten met Everton."

"Op het einde was zijn inbreng noodzakelijk om meer kracht in onze aanval te krijgen. Het was een risico, maar op het eind van een match moet je nu eenmaal zaken uitproberen. Ook op het EK zullen we in zulke situaties terechtkomen."

De omstandigheden zaten niet mee voor Michy, maar daar leert hij uit ​

Marc Wilmots

Door de invallersrol van Lukaku mocht Batshuayi aan de partij beginnen. "Michy kende een doeltreffend seizoen met Marseille en verdiende deze basisplek", aldus de bondscoach. "De omstandigheden zaten niet echt mee voor hem, maar daar leert hij uit."

Tot slot was er nog Christian Benteke, die in de plaats kwam van Batsman en een dot van een mogelijkheid de nek omwrong. "In dertig minuten creëerde Christian drie kansen. Voor hetzelfde geld legt hij ze alle drie binnen. De Finse goalie speelde een wereldpartij. Nu misten we de kansen, de volgende keer gaan die wel binnen", bleef Wilmots er rustig onder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties