Ciman is (quasi) zeker van een basisplaats: "Ja, hij heeft punten gescoord"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 34 reacties
Ciman is (quasi) zeker van een basisplaats: "Ja, hij heeft punten gescoord"
Foto: © Photonews

Laurent Ciman staat heel dicht bij een stekje in de basiself in de wedstrijd tegen Italië. De verdediger gelooft voor het eerst zelf in zijn kansen én ook Marc Wilmots lijkt te zijn gezwicht voor de Luikenaar.

"Laurent Ciman heeft punten gescoord", windt Marc Wilmots er geen doekjes om. "En niet alleen afgelopen zondag tegen Noorwegen. Ook zijn invalbeurt in Zwitserland was heel goed."

En dus lijkt de verdediger van Montréal Impact op weg naar een basisplaats tegen Italië. "Ciman is een goede oplossing voor onze problemen op de rechtsback. Vooral omdat ik Jason Denayer toch vooral als centrale verdediger zie."

Ik zie Jason Denayer toch vooral als centrale verdediger

Marc Wilmots

"Ik ga niet verrast zijn als ik mag starten tegen Italië", verwacht ook Ciman zijn nieuw statuut te verzilveren. "Of Wilmots de voorbije jaren schrik had om me te brengen? Dat weet ik niet, maar momenteel zijn er weinig anderen beschikbaar."

Ciman kreeg immers een pak kritiek te slikken. Wat doet een speler uit de Major League Soccer in de basis bij de gouden lichting van de Rode Duivels? Hij komt zelf met een héél duidelijk antwoord op de proppen.

"Ik zou ook liever voor een topclub in een topcompetitie voetballen. Maar iedereen kent de omstandigheden van mijn dochtertje. Bovendien is de MLS een betere competitie dan iedereen denkt. Ricardo Kaka voetbalt er niet voor niets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties