Reactie Milik treedt uit de schaduw van Lewandowski: "Een spits moet scoren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Milik treedt uit de schaduw van Lewandowski: "Een spits moet scoren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie Polen zegt, zegt Robert Lewandowski. Gisteren waren alle ogen gericht op de topspits van Bayern München, maar het was Arkadiusz Milik van Ajax die met alle eer ging lopen.

Milik was ook al de topschutter in de kwalificatieronde en kan voluit profiteren van de status van Lewandowski. De verdedigers houden vooral rekening met de sterspeler en de veelzijdige Milik kan moeiteloos uit z'n rug vanuit de tien-positie.

Gisteren lukte dat al aardig, al had hij heel wat kansen nodig om te scoren. "Er waren goeie momenten, maar er waren ook mindere. Ik maakte enkele stomme fouten en miste heel wat mogelijkheden", gaf hij na de wedstrijd grif toe.

Toch zorgde hij voor de goal die Polen de allereerste overwinning op een EK bezorgde. "Ik ben énorm tevreden dat ik scoorde en nog blijer dat we wonnen. Een spits wordt afgerekend op zijn goals en uiteindelijk heb ik mijn job gedaan."

We zijn benieuwd of Lewandowski zijn rol als bliksemafleider verder zal vervullen, of ook hij op het voorplan zal treden met goals en assists. Milik vind het intussen allemaal best.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties