Zoveel talent, zo weinig rendement: Enkele tips voor Marc Wilmots

Robby Morren
Robby Morren
| 28 reacties
Zoveel talent, zo weinig rendement: Enkele tips voor Marc Wilmots
Foto: © photonews

Als tweede op de wereldranglijst aan het EK beginnen, het schept hoge verwachtingen. Die kregen na 90 minuten inspiratieloos voetbal echter een flinke deuk. Het is nog geen perte totale, maar dan moet Wilmots het stuur drastisch omgooien. Wij reiken hem alvast enkele tips aan.

1. Toon lef

Deze lichting barst van het talent. Vooral op offensief vlak baadt de bondscoach in luxe. En toch slaagden de Rode Duivels er niet in om voldoende doelrijpe kansen bij elkaar te voetballen tegen Italië. "België durft niet vanaf de aftrap als het grote België voetballen", klinkt het bij Jan Mulder. Marc, toon lef in plaats van na een nederlaag te zeggen dat het goed is dat we met beide voeten op de grond staan.

2. Durf te raken aan je sterspelers

Met Kevin De Bruyne en Eden Hazard heeft België twee spelers van wereldniveau in zijn rangen. Tegen Italië lieten beiden het echter afweten. Vooral de prestatie van De Bruyne deed bij heel wat mensen wenkbrauwen fronsen. Als iemand totaal niet in de match zit en zowat alle acties mislukken, durf dan in te grijpen. Marc, ook als het over je sterspelers gaat. Er zit nog zoveel talent op de bank.

3. Doelgerichtheid

De Rode Duivels lieten de bal beter rondgaan dan de Italianen, zowat 100 passen meer. Maar wat levert het allemaal op? Wat is het rendement? Je kan de bal wel 500 keer lateraal spelen, maar dat haalt het tempo volledig uit de match. De tegenstander krijgt alle tijd om zich te organiseren. Er zit ook geen verrassing in. Marc, breng spelers tussen de lijnen die minder lateraal en meer vooruit voetballen.

4. Ruimte voor creativiteit

Weinig landen beschikken over zoveel creatieve spelers. En toch slagen de Belgen er amper in om de tegenstander te verrassen, om de juiste openingen te vinden. Voetbal is een ploegsport en dus moet ieder zijn taken nauwgezet uitvoeren. Daar zijn we volledig mee akkoord, maar niet elke speler kan je in een keurslijf dwingen. Sommige spelers hebben ruimte nodig om creatief te kunnen zijn. Marc, laat hen die ruimte om te voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties