Weiler spreekt voor het eerst en is duidelijk over het doel én het soort voetbal dat hij wil brengen met Anderlecht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Weiler spreekt voor het eerst en is duidelijk over het doel én het soort voetbal dat hij wil brengen met Anderlecht

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht stelde zijn nieuwe trainer maandagavond voor aan het grote publiek. René Weiler is dé man die paars-wit opnieuw naar successen moet leiden. De Zwitser legde alvast zijn filosofie - en veel meer - uit.

"Ik ben een harde werker en een creatieve coach. Ik houd van een grapje hier en daar, maar er moet vooral serieus gewerkt kunnen worden”, noteerde Sporza uit de mond van de Zwitser die zich in vloeiend Frans voorstelde.

Weiler is een coach die uitgaat van eigen sterkte, zoveel is nu al duidelijk. "Ik wil met Anderlecht creatief en aanvallend voetbal spelen. We moeten een goed evenwicht vinden tussen aanvallen en verdedigen. We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dat wordt niet gemakkelijk, maar we gaan hard werken om onze doelen te realiseren."

"Druk? Neen. Een club als Anderlecht moet de titel als doel hebben"

René Weiler

"Veel clubs hebben de titel als doel, niet alleen Anderlecht. Of ik veel druk voel? Neen, een club als Anderlecht moet de titel als doel hebben. De concurrentie is groot en we gaan er alles aan doen om de titel weer naar Anderlecht te halen."

Het systeem van de play-offs moet Weiler wel nog eens van naderbij bestuderen. En ook de andere ploegen kent hij nog niet allemaal. “We gaan de tijd nemen om de ploegen goed te leren kennen. Ook het systeem van de play-offs is ingewikkeld. We moeten de juiste weg vinden om daarin te scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties