Ex-Bruggeling, 2 Belgen, veel roodhemden: dit is ons dreamteam van speeldag 3 op het EK

Ivan Perisic, Eden Hazard en deze 9 spelers in het team van de speeldag 3

Ex-Bruggeling, 2 Belgen, veel roodhemden: dit is ons dreamteam van speeldag 3 op het EK
Foto: SDG

De laatste twaalf wedstrijden uit de groepsfase op dit EK zijn achter de rug. We zagen toch opnieuw heel wat spelers schitteren in Frankrijk. We lijsten voor u ons dreamteam op van de derde speeldag in de groepsfase.

Doelman

In doel was het net als op speeldag 1 en 2 vrij spannend, met heel wat goalies die zich lieten opmerken. Zo was McGovern sterk tegen Duitsland, pakte Courtois heel wat goede ballen, ...

We kiezen echter toch voor Subasic, de man die een strafschop stopte en zo zijn ploeg naar de groepswinst loodste tegen Spanje. Al was hij niet de enige sterke Kroaat ...

Verdediging

In de verdediging kiezen we toch opnieuw voor een Belg. Thomas Vermaelen was net als tegen Italië én Ierland de rots centraal achterin en mag dus erg constant genoemd worden.

Ook Koscielny en Skrtel verdienen wel een stekje in onze ploeg van de week. Zij toonden zich gedegen torens achterin, met de nodige impulsen naar voren ook.

Middenveld

Kunnen we naast Iniesta? Deze keer wel, want er waren wel degelijk heel wat andere geweldige middenvelders. De doorsteekpasses van Allen op Ramsey en co? Weergaloos.

Ook Brady - hij speelde een goede match en bekroonde die met hét belangrijkste doelpunt van Ierland ooit, terwijl Eden Hazard, Ramsey en Dzsudzsak ook hun meerwaarde toonden.

Aanval

Sommigen van hen kan je ook al in de aanval zetten of hoog op de flank, maar we moesten en zouden toch ook nog twee absolute goalgetters voorin zetten. Ivan Perisic is nu écht wel een topspeler geworden, terwijl het hakje van Cristiano Ronaldo er ook echt wel mocht wezen. helemaal alleen redde hij de volgende ronde voor zijn land, dan komen de toppers elkaar tegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21681 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties