Reactie Alderweireld countert kritiek: "Je mag niet alles op de bondscoach steken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lille
| 28 reacties
Alderweireld countert kritiek: "Je mag niet alles op de bondscoach steken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld had het, in tegenstelling tot Hazard en anderen, duidelijk nog erg moeilijk met de uitschakeling toen hij na de wedstrijd de pers toesprak in de mixed zone. Het lag immers deels aan defensieve uitschuivers dat de Belgen verloren van Wales.

Al moeten we eerlijk zijn, Toby Alderweireld was het lichtpunt in de verdediging, de jonge garde faalde. "Sommigen lieten hun man lopen , of verloren hem uit het oog op die stilstaande fases. Dat is erg vervelend", opende de verdediger van Tottenham.

Als sommigen hun man niet volgen...

-Toby Alderweireld

Al wil hij zijn jonge ploegmaats niet aanvallen. "Die jonge gasten kan je weinig kwalijk nemen. Het is moeilijk om vanuit het niets plots op dit niveau te presteren. Ze hebben er ook alles aan gedaan. We hadden het in zone moeten opvangen in plaats van man op man."

De algemene teneur was achteraf duidelijk, Wilmots had tactisch gefaald. Alderweireld nam het op voor zijn bondscoach. "We mogen het ook niet op de bondscoach steken, we treffen vooral als groep schuld."

Dit is verschrikkelijk

-Toby Alderweireld

"Dat Thibaut zegt dat we tactisch faalden? Dat is Thibaut zijn mening. Toch heeft iedereen echt alles gegeven. Ik kan alvast met de hand op het hart zeggen dat ik mijn ziel en zaligheid op het terrein achterliet."

"Niemand dacht dat het hier zou stranden, dit is verschrikkelijk", aldus Alderweireld. "Met al die Belgische fans hier hadden we hen graag iets teruggegeven. Dan is het enorm jammer dat we het hier niet kunnen afmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties