Wie scheurt zijn broek: Wilmots of de Voetbalbond? Dit is de ontslagpremie in het contract van de bondscoach

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Wie scheurt zijn broek: Wilmots of de Voetbalbond? Dit is de ontslagpremie in het contract van de bondscoach
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De droom is doorprikt, de Rode Duivels werden door Wales uit EURO 2016 geknikkerd. De grote vraag nu is natuurlijk hoe het verder moet met deze getalenteerde ploeg. Heel wat mensen zijn bondscoach Marc Wilmots liever kwijt dan rijk.

Één ding lijkt wel zeker: Wilmots zal zelf niet opstappen bij de nationale ploeg. Dat liet hij vrijdagavond na de match tegen Wales al vrij snel optekenen. De bondscoach weigert de handdoek te gooien.

Logisch ook, want als Wilmots er zelf voor kiest om de Rode Duivels te verlaten, dan moet hij een ontslagvergoeding van 1 miljoen euro ophoesten. Anderzijds: als de Belgische Voetbalbond (KBVB) hem op straat wil zetten, dan ontvangt Wilmots een ontslagpremie van 1 miljoen euro.

Een goed gesprek kan en zal veel oplossen

Het is niet duidelijk hoe ze binnen de bond denken over de toekomst van de trainer. Dat zal in de komende weken duidelijk moeten worden. Maar wil Wilmots na dit teleurstellende EK zelf wel nog verder?

Een goede babbel tussen beide partijen kan en zal voor heel wat meer duidelijkheid zorgen. En wie weet kan er dan in onderling overleg uit elkaar gegaan worden. Voorlopig blijft het hoe dan ook koffiedikkijken hoe de situatie zal evolueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties