Waren de Rode Duivels niet klaar voor dit EK? "Zowat de helft van de selectie zat in de aanloop opgezadeld met blessures"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
Waren de Rode Duivels niet klaar voor dit EK? "Zowat de helft van de selectie zat in de aanloop opgezadeld met blessures"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels moesten vroeger dan verwacht in de kwartfinales EURO 2016 verlaten. Tegen een intrinsiek zwakker Wales konden de Belgische internationals geen vuist maken. De fysieke vermoeidheid speelde nagenoeg iedereen parten.

In de Artsenkrant legt ploegdokter bij de Duivels Kris Van Crombrugge uit dat de voorbereiding op het EK allesbehalve naar wens verliep. "Mentaal hebben de spelers zich nog opgeladen, maar fysiek eiste de vermoeidheid haar tol. Elke dag hebben ze de nodige supplementen gekregen: vitamine D, Fe, probiotica, Beta-Alanine..."

"Tijdens de voorbereiding moesten tal van spelers onder de scanner, op een bepaald moment over het hele land: in Genk, Antwerpen, Mechelen, Knokke en Brugge. Zowat de helft van de selectie zat in de aanloop naar het Ek opgezadeld met blessures, zodat we de trainingen moesten individualiseren."

"Mentaal hebben de spelers zich nog opgeladen, maar fysiek eiste de vermoeidheid haar tol

Kris Van Crombrugge

"De buitenwereld had hier geen weet van", gaat Van Crombrugge verder. "We werkten in alle stilte, omdat we ons aan het beroepsgeheim moesten houden. Uit respect voor de spelers hebben we die medische info niet te grabbel gegooid. Dat is vanzelfsprekend."

"Het gevolg was wel dat in sommige kranten cowboyverhalen gepubliceerd werden, zonder de grond van de zaak te kennen. We overwegen dan ook om juridische stappen te zetten, omdat onze reputatie en ons imago geschaad werden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties