Pijnlijke vaststelling: binnen tien dagen moet Anderlecht klaar zijn

Pijnlijke vaststelling: binnen tien dagen moet Anderlecht klaar zijn
Foto: © photonews

De oefenwedstrijd tegen Feyenoord heeft heel wat pijnpunten bij Anderlecht blootgelegd. René Weiler zat met momenten met de handen in het haar omwille van het spel van zijn ploeg.

Goed, Steven Defour was er niet bij, maar het was bij momenten pijnlijk om te zien hoe het middenveld van Anderlecht omvergelopen werd door het ervaren Nederlandse middenveld. Tielemans, Dendoncker en Doumbia zijn gemiddeld 19 jaar oud en ondanks dat twee van hen al verschillende jaren op het hoogste niveau spelen, is het duidelijk dat er meer maturiteit moet bijlopen.

Anderlecht probeerde op fysiek Feyenoord pijn te doen, maar hield dat geen hele wedstrijd vol. En om op talent het verschil te maken, ontbreekt de luciditeit vooraan. Hanni probeerde een paar keer, maar er zijn te weinig lopende mensen rond hem.

Minstens twee, liefst drie versterkingen nodig

Daarbij kwam ook nog dat achteraan Nuytinck en De Maio elkaar niet echt begrepen en de Nederlander twee keer in de fout ging bij de twee eerste tegengoals.

Met nog tien dagen voor de wedstrijd tegen Rostov zal Herman Van Holsbeeck haast moeten maken. Met deze kern zal het immers moeilijk worden om het Russische blok te ontwrichten. En het seizoen met een negatieve noot beginnen, zou wel eens het hele jaar kunnen hypothekeren. Een snelle en vlotscorende spits en een linkerflankaanvaller zijn absoluut geen overbodige luxe. En zelfs een ervaren centrale middenvelder zou Weiler wel welkom heten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties