Antwerp FC gaat met overdreven cijfers onderuit tegen STVV

Dirk Pieters vanuit Antwerpen
| 44 reacties

Antwerp ging dinsdagavond thuis met 1-4 de boot in tegen een efficiënt Sint-Truiden. De thuisploeg kwam 0-2 achter, maakte de aansluitingstreffer via Dierckx, maar kreeg nog twee doelpunten om de oren.

In de verdediging opnieuw dezelfde namen bij de thuisploeg. Enkel aanvallend moesten Tuur Dierckx, Fabien Camus en Stallone Limbombe tevreden zijn met een plaats op de bank. Owusu kreeg in de spits opnieuw de voorkeur op Cedric Fauré. De spelers stonden klaar om af te trappen, maar de sproeiers bleven vol draaien.

Het was puffen en zweten in de volle zon. Een eerste kansje voor Antwerp, maar de perfecte voorzet van Remacle kon niet in doel gekopt worden door Stephen Buyl. Ook nadien bleef Antwerp de gevaarlijkste ploeg, maar doelman Dutoit aan het werk zetten zat er niet in.

Proschwitz opent score

Bij de bezoekers stond Nick Proschwitz op een eiland, maar toch kwam STVV op voorsprong via de aanvaller. Hij werkte een aanval, al dan niet vanuit buitenspel, simpel af en zo moest Antwerp opnieuw achtervolgen tegen een eersteklasser.

Na de pauze, met Dierckx en Camus op het veld in de plaats van Buyl en Owusu, bleef Antwerp het meeste balbezit hebben. Vreemd genoeg bleef STVV het spel telkens ophouden en zo slikte Dutoit zelfs geel voor tijdrekken. De bezoekers waren dodelijk efficiënt.

Aansluitingstreffer

Na 5 minuten in de tweede helft verdubbelde Roman Bezus de score met een rake kopbal. De thuisploeg liet zich niet doen en Tuur Dierckx bracht op aangeven van Limbombe de stand op 1-2. In de slotfase maakten de ingevallen Stef Peeters en Castro Montes er nog 1-4 van.

Een zware nederlaag voor de Great Old, dat zowel achteraan als vooraan nog veel werk heeft. Een derde nederlaag op rij tegen een eersteklasser. Opnieuw zeer verdienstelijk, maar net zoals in de andere wedstrijden te veel kansen de nek omgewrongen en zelf te eenvoudig doelpunten geslikt.