De cirkel lijkt rond voor Paul Pogba na een helse strijd van jaren om zijn handtekening

De cirkel lijkt rond voor Paul Pogba na een helse strijd van jaren om zijn handtekening
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blijft hij of blijft hij niet bij Juventus? Dat is de vraag die we al maanden en zelfs jaren kunnen stellen over Paul Pogba. Al heel wat clubs toonden interesse in de Franse middenvelder, maar Pogba lijkt definitief op weg naar Manchester.

Pogba verliet in de zomer van 2009 het Franse Le Havre voor het grote Manchester United. Daar kreeg hij anderhalf jaar later voor het eerst zijn kans van Sir Alex Ferguson. De Fransman kwam echter te weinig aan spelen toe en weigerde in 2012 zijn contract te verlengen.

Een overstap naar Juventus was het gevolg en daar groeide Pogba de laatste jaren uit tot een absolute sterkhouder en wereldster. De laatste seizoenen kon Pogba dan ook op heel wat interesse rekenen van de Europese topclubs.

Terugkeer naar Old Trafford

De laatste jaren werd er vaak gesproken over een mogelijke terugkeer naar Manchester, maar ook grote rivaal City sprong in de dans. Chelsea kwam in 2015 met een monsterbod op de proppen, maar Juventus bedankte vriendelijk. In 2016 werd er voornamelijk over de Spaanse topclubs Barcelona en Real Madrid gesproken.

Pogba leek vooral dicht bij een transfer naar Catalonië te staan, maar een overgang werd nooit officieel gemaakt. Ook Chelsea kwam in april opnieuw op de proppen om de middenvelder naar Londen te halen. Maar uiteindelijk lijkt Manchester United aan het langste eind te trekken.

En nu lijkt de cirkel dus min of meer rond te zijn. Pogba zal zo goed als zeker terugkeren naar Manchester United en zal de duurste speler ooit worden. United zou een bedrag van 120 miljoen euro betalen aan de Italiaanse landskampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties