Essevee speelt zwak NEC van de mat en lijkt klaar voor het seizoen

Essevee speelt zwak NEC van de mat en lijkt klaar voor het seizoen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft met sprekend gemak de galamatch tegen NEC Nijmegen gewonnen. Het werd 5-1 tegen een zwakke tegenstander. Volgende week begint het echte werk, thuis tegen Eupen.

Een kwartier lang kregen we weinig te zien aan de Gaverbeek en toen werden de thuisfans opgeschrikt door een rake kopslag van Dumic: 0-1 voor de bezoekers uit Nijmegen. En tijd voor de troepen van Francky Dury om een versnelling hoger te gaan spelen.

Dat resulteerde meteen: eerst Vetokele met een opgelegde kans over, daarna Leye vanop de stip na handspel wél tegen de touwen: alles te herdoen. Essevee stoomde door. De fauw en Hamalainen speelden erg hoog, de voorzetten kwamen er ook veelvuldig uit.

Sterk aanvallend blok

Een paar enig mooie combinaties leverden jammer genoeg geen doelpunt op, maar er zit zeker muziek in dit Essevee. Een voorzet van Cordaro zorgde wél voor de 2-1, hard binnengetrapt door Vetokele. En het werd voor de rust zelfs nog 3-1 na een erg mooie vrije trap van Leye.

Na de pauze ging het tempo een beetje naar beneden. Beide ploegen wisselden flink wat af, maar de thuisploeg bleef wel baas. Er waren pogingen van Brebels en de ingevallen Benteke die werden gemist, maar tussendoor had een onzelfzuchtige Vetokele op aangeven van Zaidi wel Leye naar de 4-1 gezet.

Die besloot zijn dijk van een partij inclusief hattrick nog met een tweede assist - deze keer op Kaya - voor een zware eindscore. Volgende week zaterdag tegen Eupen begint het echte werk, maar dit Essevee lijkt er klaar voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties