Onze bondscoach Martinez: hoogte- en dieptepunten bij Everton & rond tafel met Anderlecht

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Onze bondscoach Martinez: hoogte- en dieptepunten bij Everton & rond tafel met Anderlecht
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Met Roberto Martinez heeft de voetbalbond toch voor een verrassende naam als bondscoach gekozen. De Spanjaard kende ups en downs bij zijn vorige werkgever Everton.

Martinez begon uitstekend op Goodison Park. In zijn eerste seizoen leidde hij Everton naar een knappe vijfde stek. Hij bezorgde zichzelf een plaats in de geschiedenisboeken van de club want onder zijn bewind behaalde Everton 72 punten, het grootste aantal sinds ze kampioen werden in 1987.

Vanaf dan ging het bergaf. Het daaropvolgende seizoen tuimelden de Toffees naar de elfde plaats en vorig seizoen was er geen beterschap, integendeel. Martinez kon geen resultaten meer neerzetten met Lukaku & co, ze eindigden met het laagste aantal punten sinds in de invoering van het driepuntensysteem in 1981.

Supporters eisen ontslag

Everton incasseerde te veel goals en Martinez vond geen oplossing voor de defensieve problemen. De club kwam vaak op voorsprong, maar de coach slaagde er niet in die voorsprong te consolideren en zo werd een uitstekende uitgangspositie voortdurend uit handen gegeven tot frustratie van de fans.

Een deel van de supporters keerde zich tegen hem en eiste zijn ontslag. Dat kwam er in mei. Een maand later zat Martinez rond de tafel met Herman Van Holsbeeck als kandidaat-coach van Anderlecht.

Woensdagavond raakte bekend dat hij de Rode Duivels naar successen moet leiden. Voor Martinez, die op financieel vlak toch een beetje water bij de wijn wilde doen, is het een uitgelezen kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen met een bijzonder getalenteerde groep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties