Bij OHL zijn ze strijdvaardig na degradatie: "Titelfavorieten vuur aan de schenen leggen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bij OHL zijn ze strijdvaardig na degradatie: "Titelfavorieten vuur aan de schenen leggen"
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven moet na amper één seizoen in eerste klasse opnieuw timmeren aan de weg naar het hoogste niveau. Heel wat spelers verlieten de club, maar voorzitter Jimmy Houtput wil zeker een rol van betekenis spelen in 1B.

"OHL moet proberen om de titelkandidaten het vuur aan de schenen te leggen en een gevaarlijke outsider te zijn", zegt Jimmy Houtput. "Natuurlijk willen we zo snel mogelijk opnieuw promoveren naar het hoogste niveau. Maar als ik zie wat andere clubs uit onze reeks uitgeven aan spelers, dan denk ik dat we realistisch moeten zijn. Antwerp en Lierse zijn gezien hun budgetten de grote favorieten."

Er is ook een nieuwe competitieformule in 1B. "Persoonlijk vind ik de hervormde competitieformule nogal complex", vervolgt de voorzitter. "We spelen vier wedstrijden tegen elke ploeg in onze reeks en ik denk niet dat dat de ideale formule is. Op termijn moet er zeker uitgekeken worden naar een structuur die het Belgisch voetbal naar een hoger niveau stuwt."

Nieuwe kern

OHL zag heel wat cruciale spelers vertrekken na de degradatie. "Er zitten enkele jonge talenten in onze kern die we zeker kansen willen geven", zegt Houtput bij Sporza. "Vandaag hebben we met Cedric D’Ulivo bovendien nog een vleugelverdediger aangetrokken die zijn strepen al verdiende in eerste klasse."

"We zullen proberen om een competitief elftal samen te stellen. Daarin zullen enkele spelers met ervaring in eerste klasse zitten, want we hebben onze basisploeg van vorig seizoen wel grotendeels kunnen behouden. Voor het overige zullen we een beroep doen op enkele talentvolle en leergierige jongeren", besluit Houtput.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties