Eens drie punten dit weekend in 1B? OHL mag zich aan stevige tegenstand verwachten

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Dirk Pieters
| 1 reacties
Eens drie punten dit weekend in 1B? OHL mag zich aan stevige tegenstand verwachten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond start de tweede speeldag in de Proximus League met OH Leuven - Union SG. Beide ploegen moesten het op speeldag één stellen met één puntje, net zoals alle andere ploegen. Wie pakt de eerste winst van het seizoen?

Het is dus een understatement dat ook deze ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. Tegen Lommel moest OH Leuven het spel maken én dat zal nu tegen Union niet anders zijn. De ploeg van trainer Ferrera kan mits winst in een zetel kijken naar de andere uitslagen. Of houden de ploegen elkaar opnieuw in evenwicht?

Stunt van Roeselare?

Zaterdag nemen Antwerp en Roeselare het tegen elkaar op. De Great Old pakte afgelopen weekend één punt mee uit Brugge en kan met niets minder dan de drie punten tevreden zijn in eigen huis. Coach Fred Vanderbiest kan rekenen op heel wat kwaliteit in de kern. Komen Tuur Dierckx en Fabien Camus nu aan de aftrap of blijft de coach vertrouwen op het elftal van tegen Cercle Brugge?

Komt Tuur Dierckx dit weekend aan de aftrap bij Antwerp?

Toch kan Antwerp de West-Vlamingen maar beter niet onderschatten. In de openingswedstrijd van het seizoen hield het titelfavoriet Lierse op 2-2. Het kan ook rekenen op het debuut van doelman Wouter Biebauw.

Weer veel doelpunten in Lierse-Cercle Brugge?

De titelfavoriet moet zondagmiddag aan het werk tegen Cercle Brugge. Een affiche tussen twee ploegen met heel wat ervaring op het hoogste niveau. Beide clubs hopen zo snel mogelijk terug te promoveren. De laatste vijf duels tussen beide ploegen leverden steeds wel wat doelpunten op én steeds een verrassende winnaar. Zo won Cercle twee keer van de laatste drie verplaatsingen naar het Lisp. De ploeg van trainer Vincent Euvrard is dus zeker niet kansloos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties