Oude gloriën Domenico Olivieri blikt terug naar mooiste Genk-moment, naar Kevin De Bruyne en de landstitel van 1999

Domenico Olivieri blikt terug naar mooiste Genk-moment, naar Kevin De Bruyne en de landstitel van 1999
Foto: © photonews

Elke week duiken we in onze archieven, op zoek naar één van de oude gloriën die ons voetbal rijk is. Deze week een man die nog steeds bij de club van zijn hart zit en gewezen verdediger: Domenico Olivieri.

Domenico Olivieri is een echte Limburger. De centrale verdediger met Italiaanse roots zat al bij Thor Waterschei voordat de cub fuseerde met KFC Winterslag. Bij Racing Genk zou hij glorieuze jaren meemaken.

“Toen we in 1998 met genk onder Aimé Antheunis begonnen, was er een combinatie van sfeer en kwaliteit in die ploeg”, aldus Olivieri. “We waren de underdog, maar er heerste een groot samenhorigheidsgevoel binnen de ploeg en bovendien ambitie.”

The Underdogs

“Niemand had het gedacht dat wij de beker zouden kunnen winnen. Daarom is die finale in 1998 in mijn gedachten ons mooiste moment. Zelfs mooier dan de landstitel het jaar erop!”

Olivieri, een Limburger in hart en nieren!

“We namen het op tegen Club Brugge, die dat jaar met 18 punten voorsprong de titel gingen pakken. Ze waren duidelijk de favorieten. Geen enkel nuchter mens zou zijn geld op ons hebben gezet.”

“Wie had gedacht dat het kleine Genk het grote Brugge zou verslaan? en met zo’n monsterscore! Zoiets gebeurt vandaag niet meer en daarom was het zo speciaal.”

De Bruyne is het grootste talent dat ik ooit zag

Domenic Olivieri

Vandaag is Olivieri trainer van de beloften van Racing Genk: “Het zat altijd wel in mijn hoofd dat ik in de voetbalwereld wou blijven werken. Aan het einde van mijn spelersloopbaan maakte ik mijn ambities duidelijk aan de club en via enkele tussenstops ben ik beloftentrainer geworden bij Genk.”

De Bruyne was de talentvolste die hij ooit onder zijn hoede had.

Als beloftentrainer bij Genk heeft de coach veel talent zien doorstromen: “Het grootse talent wat ik tot nu toe heb gezien is uiteraard Kevin De Bruyne. Ik zei het altijd: die jongen staat een niveau boven de rest."

Dat hij zo een grote ging zijn, had zelfs ik niet voorspeld

Domenico Olivieri

“Bij de u-17 zag ik hem spelen en die jongen kon sneller denken en nam sneller en vaker de juiste beslissing. Iedereen zag dat Kevin potentieel had, maar dat hij het zo ver heeft geschopt tot waar hij nu staat zou zelfs ik niet hebben voorspeld.”

“Veel spelers hebben potentieel wanneer ze jong zijn. Het hangt dan van de evolutie af of ze dat potentieel kunnen waarmaken. Bij velen lukt het niet en soms volstaat dat om bij een subtopper of middenmoot te spelen. Maar zoals Kevin bij Man City speelt, dat is toch fenomenaal. Hij heeft het echt waar kunnen maken!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties