Het drukke huiswerk van de clubs uit Jupiler Pro League: Okaka, Van Der Bruggen en Arslanagic zijn lang niet de enigen die wegmogen

Het drukke huiswerk van de clubs uit Jupiler Pro League: Okaka, Van Der Bruggen en Arslanagic zijn lang niet de enigen die wegmogen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog een week en de transfermarkt sluit zich onherroepelijk. En dus is het stilaan uitkijken naar buitenkansjes binnen de Belgische teams. Verschillende spelers mogen zeker nog verkassen bij hun respectieve clubs. Wij gieten het voor jullie in een overzicht!

Het meeste huiswerk moet misschien nog wel gemaakt worden bij Standard. Daar worden vier versterkingen verwacht - de voorzitter heeft die toch alvast weten te beloven - en aan uitgaande zijde is er ook nog werk: Emond, Yattara, Arslanagic, Hubert, Martin Remacle, Sylvio Ouassiero, Achraf Achraoui en Öztürk mogen allen verkassen.

Okaka is niet de enige speler van Anderlecht die nog weg mag

Ook Anderlecht heeft nog wel wat te regelen: Conte, Vico, Bastien, Lukebakio, Okaka, Alvarez, Bourard en Denayer mogen weg. Voor Kawaya wordt het met zijn zware blessure moeilijk, voor N'Sakala werd ondertussen een oplossing gevonden in het Astridpark. Nog zeven drukke dagen voor Herman Van Holsbeeck, die ook rekening moet houden met een vertrek van Kara Mbodj én dus ook inkomend nog overuren zal mogen maken.

Het staat in schril contrast met de rust bij de andere topclubs: Club Brugge wil de kern vooral samenhouden, bij AA Gent lijkt er enkel voor Hannes Van Der Bruggen een oplossing gezocht te moeten worden en ook bij Racing Genk lijkt windstilte - op een goed bod voor Castagne na - het credo te worden.

Van Der Bruggen mag weg bij AA Gent

Ook de clubs naast de G5 kunnen hun kern de komende week nog wel proberen afslanken, al hebben zij hun huiswerk in grote mate af. We lijsten het even op:

  • Zulte Waregem: Charni Ekangemene (Antwerp?) en Jonathan Benteke
  • KV Oostende: er is interesse in Jali, maar er moet niemand weg tenzij er een vervanger komt
  • KV Mechelen: Dalibor Veselinovic wil graag blijven, maar kan bij een goed bod weg
  • Charleroi: Mandanda (als er een andere doelman komt)
  • Moeskroen: Dussenne (op weg naar Crotone)
  • Kortrijk: leende Kis en Van Eenoo al uit, huiswerk lijkt klaar aan uitgaande zijde tenzij er vervangers komen
  • Lokeren: Patosi of Maric kunnen misschien nog vertrekken, maar er moet zeker niemand weg
  • Westerlo: voor Jore Trompet werd een oplossing gezocht
  • Waasland-Beveren, STVV en Eupen: geen spelers die moeten vertrekken
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties