Sven Kums gaat op ontdekkingstocht in Calcio en Premier League: "Maar misschien sluit ik wel af bij Gent"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 16 reacties
Sven Kums gaat op ontdekkingstocht in Calcio en Premier League: "Maar misschien sluit ik wel af bij Gent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums speelde gisteren zijn laatste match voor AA Gent. Een fenomeen verlaat de club. Hij investeerde in zijn eigen carrière door terug te keren uit Nederland en werd Gouden Schoen in België. En ook zijn laatste reactie was er één vol klasse.

Dat Kums via Watford naar Udinese vertrekt, staat vast. De middenvelder gaat er vandaag zijn medische testen afleggen. "Nog enkele details te regelen, maar normaal is het rond", reageerde hij gisteren nog voorzichtig.

"Het was een eer om kapitein te zijn van deze groep, bij deze club. Het was een schitterende periode met een spelersgroep die altijd wou winnen", zei hij. "En dat de supporters mijn naam scandeerden? Het doet toch iets met een mens dat ze me dit gunnen. Het was héél emotioneel."

Het was een emotioneel afscheid voor Kums.

Maar ook zijn ploegmaats hadden niets dan lof voor hun schipper. En nu trekt hij dus naar het Calcio. "Ik word uitgeleend omdat Watford al heel wat nieuwe spelers transfereerde. Daarom willen ze me eerst een jaar uitlenen. Ik moet me bewijzen bij Udinese. En daarna de Premier League? "Dat is de bedoeling ja. Het wordt één grote ontdekkingstocht. En later? Misschien sluit ik wel af bij AA Gent", gaf hij de fans nog wat hoop mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties