Thibaut Courtois wil vooruitkijken: "Ze mogen het tegen mij zeggen, dat hoeft niet gelekt te worden in de pers"

Thibaut Courtois wil vooruitkijken: "Ze mogen het tegen mij zeggen, dat hoeft niet gelekt te worden in de pers"
Foto: © photonews

Donderdagavond beginnen de Rode Duivels aan hun nieuw avontuur met een oefenpartij tegen Spanje. De voorbije maanden vloeide er veel inkt over het verleden, maar nu willen de hoofdrolspelers enkel nog vooruitkijken.

"We staan voor een nieuwe start en daar kijken we enorm naar uit", klonk het zowel bij monde van Roberto Martinez als Thibaut Courtois de dag voor de wedstrijd tegen Spanje in het Koning Boudewijnstadion. "We willen meer de mentaliteit van winnaars erin krijgen", aldus nog de goalie.

Of die mentaliteit er al is? "Dat zullen we zien tijdens de wedstrijd. Op training loopt het goed", beseft Martinez. "Maar daar kan je geen echte mening van vormen. Je hebt matchen nodig."

Thibaut Courtois: "Mensen in de tv-studio's weten niet wat er in de kleedkamer gezegd is"

Thibaut Courtois prikte naar Marc Wilmots (lees het HIER nog eens na) en gaf na het EK ook enkele collega's een veeg uit de pan dat het qua mentaliteit niet altijd top was. "Sommigen waren niet bezig met het EK", klonk het. Enkele Duivels waren daarover boos, maar deze week is er alvast niet gepraat binnen de groep.

"Neen, er is niemand bij mij gekomen om er iets over te zeggen", aldus Courtois. "Ik heb overigens liever dat ze het tegen mij komen zeggen, dat moet niet gelekt worden via de pers. Ach, na de match tegen Italië hadden we ook al gepraat intern. Maar de mensen in de televisiestudio's weten niet altijd wat er in de kleedkamer is gezegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties