Johan Walem zag één belangrijk verschil tussen Belgische en Tsjechische U21

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Leuven
| 0 reacties
Johan Walem zag één belangrijk verschil tussen Belgische en Tsjechische U21
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische U21 knokte zich dinsdagnamiddag voorbij Tsjechië. Een fel bevochten overwinning en eigenlijk ook een beetje een hold up. De jonge Rode Duivels lagen lange tijd onder tegen Tsjechië en Johan Walem zag eigenlijk maar één groot verschil tussen beide teams.

“Soms vraag ik me af waarom wij niet met hetzelfde engagement voor de dag kunnen komen. Waarom kan er van ons spel niet dezelfde kracht uitgaan als bij de Tsjechen?”, vroeg Walem zich na de overwinning van zijn ploeg luidop af.

De beloften begonnen goed aan de match, maar moesten het na het openingsdoelpunt van Dennis Praet heel vaak afleggen tegen de uitgekooktere Tsjechen. “Als je hen op sommige momenten zag spelen, dan waren het echt mannen. Dat missen wij soms nog”, aldus Walem.

"De coach heeft zeker en vast een punt"

Youri Tielemans

Youri Tielemans kon zijn coach wel volgen. “In het begin verliep alles volgens plan. We zetten goed druk, speelden de bal goed rond en noem maar op. Maar nadien zijn we te veel weggezakt en hadden we het moeilijk. In het vervolg moeten we beter en sterker zijn in de duels. De coach heeft dus zeker en vast een punt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties