Elgabas (Lierse) aan de vooravond van de topper tegen Antwerp: "De druk ligt bij hen"

Koen Frans
Koen Frans
| 29 reacties
Elgabas (Lierse) aan de vooravond van de topper tegen Antwerp: "De druk ligt bij hen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dodo Elgabas is terug op het Lisp en praat openhartig over de veranderingen in de Belgische tweede klasse en de druk bij Lierse.

Zeven jaar geleden stond Mohamed 'Dodo' Elgabas voor het eerst op een Belgisch voetbalveld. Hij werd toen met Lierse kampioen in tweede klasse. Na omzwervingen in Engeland, Frankrijk en thuisland Egypte kwam Dodo deze zomer terug 'thuis' op het Lisp.

"Ik herinner me mijn eerste goal nog", vertelt Elgabas (29) aan Gazet van Antwerpen. Die goal was uitgerekend tegen de ​Great Old, de tegenstander van vrijdagavond in 1B. "Ik maakte toen de aansluitingstreffer tegen Antwerp en Cavens zou ons in de slotminuut een 2-2 gelijkspel bezorgen."

Deze 1B-afdeling is kwalitatief veel sterker dan tweede klasse destijds.

Competitieformule

Sindsdien is er veel veranderd. "Maar het grootste verschil? De competitieformule. Het is veel moeilijker om nu te promoveren. Het niveau ligt ook pakken hoger. Deze 1B-afdeling is kwalitatief veel sterker dan tweede klasse destijds", zegt Elgabas.

De druk was volgens Elgabas in het seizoen 2009-2010 wel groter bij Lierse. "Ik voelde toen meer druk, ja. Een beetje zoals bij Antwerp nu het geval is. Zij zijn een aangename bliksemafleider. Wij willen kampioen worden, zij moéten kampioen worden", besloot de Egyptenaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties