Weiler heeft keuze uit verschillende systemen met al die nieuwe spelers: deze drie lijken ons het meest logische

Weiler heeft keuze uit verschillende systemen met al die nieuwe spelers: deze drie lijken ons het meest logische
Foto: © photonews

De aanvallende weelde van Anderlecht is enorm. Laten we even de defensieve problemen vergeten en focussen op wat ze offensief kunnen brengen. En dan zien wij drie systemen waaruit Weiler kan kiezen om te variëren.

Met de bemerking dat de coach van Anderlecht waarschijnlijk veel gaat roteren, geven we telkens ook de opties die er zijn. In zijn traditionele 4-3-3 is er al keuze te over. Daarin zijn Dendoncker en Tielemans altijd basisspeler, met Badji en Doumbia als back ups. Op de flanken en achter de spitsenpositie kan Weiler dan weer alle kanten uit.

Stanciu moet altijd spelen gezien zijn transfersom. En zijn beste positie is als 'tien', waardoor Hanni zal moeten uitwijken naar de linkerflank. We zien Chipciu ook niet onmiddellijk naar de bank verdwijnen, maar Bruno is ook niet gekomen als reserve. En vooraan is de keuze duidelijk: Teodorczyk zal waarschijnlijk de eerste keuze blijven, met Harbaoui als breekijzer op moeilijke momenten.

Maar Weiler kan ook een 4-4-2 gaan spelen. Hanni is op links immers defensief genoeg ingesteld om iets lager te gaan spelen en Chipciu moet dat ook kunnen. In dat geval worden Stanciu of Bruno de tweede - hangende - spits.

En als Weiler echt wil verrassen, kiest hij voor een 4-1-3-2. Met Dendoncker als verdedigende middenvelder, Tielemans iets hoger en Stanciu als hangende aanvaller. Ook Bruno kan daar uit de voeten, maar Stanciu zal wel niet zoveel op de bank belanden, net als Hanni, die bewees dat hij een echte meerwaarde is.

Velen zullen zich afvragen of Weiler niet zal teruggrijpen naar het systeem dat Gent hanteert: een 3-5-2. Maar daarvoor lijkt hij - zeker achteraan - niet de spelers te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties