Jos Willems bijzonder hard voor 'zijn Westerlo': "Van een ezel kan je geen koerspaard maken"

Jos Willems bijzonder hard voor 'zijn Westerlo': "Van een ezel kan je geen koerspaard maken"
Foto: © photonews

Westerlo hangt met één op achttien helemaal onderaan het klassement. En zaterdag is het al van moeten tegen de voorlaatste, Moeskroen. Jos Willems, jaren de stem van Het Kuipje, ziet het somber in voor 'zijn Westerlo'.

Willems was decennia lang radioverslaggever voor VRT bij wedstrijden van Westerlo. Nu zit hij op de tribune en kan hij een nog beter oordeel vellen. En 't zijn geen al te beste conclusies die daaruit voort komen. "Ik heb nog nooit zo'n slechte ploeg van Westerlo gezien", begint hij direct hard. "Zo weinig te beleven!"

"Ik heb dit seizoen nog de ploegvoorstelling gedaan en dat was ongeveer de leukste dag die ik dit seizoen al beleefde op Westerlo. Het is echt huilen met de pet op. En ik dacht dat ze nu toch versterkt waren met enkele mensen die iets kunnen, maar vorige week was het niet beter", vervolgt hij. "Ze zijn weggespeeld door Kortrijk."

Of Jacky Mathijssen het beter gaat doen? Hij gaat het wel anders aanpakken en hij kan resultaat neerzetten. Maar of hij het beter gaat doen, wil ik wel afwachten

Willems kijkt vooral naar het nieuwe bestuur. "Die Ganvoula is een prima aanwinst, maar voor de rest... Achteraan lekt het langs alle kanten. En dat is een verwijt naar het bestuur ja. Ze hebben maanden gehad om de ploeg te versterken, maar ze hebben het vertikt. Ze wisten waar ze versterking nodig hadden, maar ze hebben het niet gedaan."

En dus werd Bob Peeters ook in de zak gezet. "Hij heeft ook fouten gemaakt, maar van een ezel kan je geen koerspaard maken. Het is te streng om alles in zijn schoenen te schuiven. Of Jacky Mathijssen het beter gaat doen? Hij gaat het wel anders aanpakken en hij kan resultaat neerzetten. Maar of hij het beter gaat doen, wil ik wel afwachten... Je moet het materiaal hebben en dat is er niet. Ja, het bestuur mag in eigen boezem kijken", vindt Willems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties