Een héél gedurfde tactische zet van Weiler: "Hij gaat altijd voor de drie punten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 20 reacties

René Weiler deed met één tactische zet de match kantelen

Een héél gedurfde tactische zet van Weiler: "Hij gaat altijd voor de drie punten"
Foto: © photonews

Zwaar onder druk staan, nog 0-0 en een aanvaller inbrengen voor een verdedigende speler. Dat niemand durft zeggen dat René Weiler geen ballen aan zijn lijf heeft. Een opmerkelijke wissel die wel resultaat kende.

Op het uur bracht Weiler Harbaoui voor Badji. Op de perstribune gingen alle wenkbrauwen de hoogte in. Anderlecht kon de bal al met moeite in de ploeg houden, maar toch een aanvaller voor een verdedigende middenvelder brengen. "Ja, het werkte hé. Lukasz (Teodorczyk) verloor vooraan bijna alle luchtduels", zag Davy Roef. "Hij wou meer de bal vooraan vasthouden."

De meeste trainers zouden op zo'n moment echter denken aan het gelijkspel vasthouden en een extra verdediger inbrengen. "Maar zo zit onze trainer niet elkaar", lachte Roef. "Een heel goeie beslissing", voegde Olivier Deschacht daaraan toe. "Gedurfd, maar we moesten meer druk op hun verdediging gaan zetten. En onze coach gaat altijd voor de drie punten."

Harbaoui scoorde ook nog de verlossende 0-2. Zijn eerste goal voor Anderlecht.

Weiler heeft met één tactische zet de match doen kantelen. Dat zal alvast ook in de bestuurskamer niemand ontgaan zijn. En Herman Van Holsbeeck blijkt er zijn gelijk mee te halen, want hij ging vol voor de Zwitser. "Geen slechte zet hé", glimlachte Leander Dendoncker. "We hadden het redelijk moeilijk, maar door een aanvaller meer te brengen, moest Genk zich daarop gaan concentreren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties