De prestaties van de frisse mannen bij Essevee onder de loep

De prestaties van de frisse mannen bij Essevee onder de loep
Foto: © photonews

Francky Dury bracht tegen Cappellen in de Beker van België heel wat frisse namen tussen de lijnen. Zij konden het de coach de komende weken nog moeilijker maken om te kiezen door de pannen van het dak te spelen. Dat gebeurde echter niet helemaal. Hoe deden de invallers het?

“Ze hebben allemaal flink wat kwaliteiten”, gaf Francky Dury achteraf aan. Hij was dan ook tevreden dat hij ze speelminuten heeft kunnen geven. “We hebben veel kansen weten te ontwikkelen, maar het bleef lang spannend. De folklore van de Beker.” Maar hoe deden de frisse mannen het?

Centraal achterin kreeg Luca Marrone zijn kans in de plaats van Marvin Baudry. De Italiaan lag met balverlies aan de basis van het tegendoelpunt, maar speelde verder wel keurig zijn wedstrijd. Als zijn communicatie beter wordt – een taalprobleem momenteel – is hij zeker een bedreiging voor Baudry.

Bryan Verboom mocht links de plek innemen van Brian Hamalainen. Verdedigend trok hij meer dan zijn streng, hij kwam er ook meermaals uit. De voorzetten waren echter niet altijd even secuur, we betwijfelen dan ook of hij de Deen uit de ploeg kan spelen.

Sander Coopman en Sebastiaan Brebels dan. Beiden deden hun stinkende best, maar waren wat ongelukkig in de laatste pass. Kwaliteiten hebben ze zeker, maar op dit moment weegt de Bruggehuurling misschien nog iets te licht, terwijl Brebels moordende concurrentie heeft.

Voorin mocht Kaya namelijk meer speelminuten maken – hij is echt op weg terug naar zijn topniveau. Met Christophe Lepoint geblesseerd zal het bovendien spannend worden tussen Jens Naessens en Igor Vetokele op het veld, want Cordaro en Leye zullen ook terugkomen in de basis.

Zowel Naessens als Vetokele misten enkele kansen, maar ze stonden er wel steeds. Vooral de manier van spelen zal dus de doorslag geven zaterdag in Mechelen. Vetokele lijkt dan een streepje voor te hebben tegen Malinwa, al zal ook Naessen erg graag van dienst willen zijn Achter de Kazerne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties