Praet blikt terug op zijn 'moeilijke' transfer: "Het was niet redelijk"

Redactie
| 7 reacties
Praet blikt terug op zijn 'moeilijke' transfer: "Het was niet redelijk"
Foto: © Photonews

Dennis Praet is aan zijn tweede voetballeven begonnen in Italië. Bij Sampdoria verloopt alles voorspoedig en hij wil nog één keer terugkomen op zijn transfer: "Liever zoals ik, dan zoals Mati Suarez."

Het had veel voeten in de aarde, de transfer van Praet. Mede door de stugge houding van Anderlecht dat tien miljoen wou. "Het bedrag dat Anderlecht vroeg, was niet redelijk, dat is zo. Maar zolang je een contract hebt, moet je je daar toch aan houden. Als de club vond dat ik zoveel waard was, zullen ze daar hun redenen voor gehad hebben", denkt Praet.

Toch is Praet, net zoals hij altijd al was, een gentleman. "Je kan dan beginnen dreigen, maar dat vind ik belachelijk. De manier waarop mijn transfer is afgehandeld, heb ik toch liever dan de wijze waarop Mati Suarez is vertrokken", vertelt Praet in HLN.

Ik ben hier niet om na te trappen

Dat er in de voorbereiding twijfels waren omtrent zijn blessure kan hij minder appreciëren. Zo twijfelde Roger Vanden Stock er openlijk aan of hij het niet veinzde. "Ik ben altijd alles blijven geven, ook al zeiden 'sommigen' van niet. Inzet is de basis van voetbal, vind ik. Dat is alles wat ik erover wil zeggen. Ik ben hier niet om na te trappen. Ik heb veel mooie jaren gehad bij Anderlecht. En ik denk dat zij ook blij kunnen zijn met het transferbedrag dat ze aan mij verdiend hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties