Voor het eerst in 14 jaar zonder 'de Grote Vier': begin van een nieuw tijdperk voor Oranje

Voor het eerst in 14 jaar zonder 'de Grote Vier': begin van een nieuw tijdperk voor Oranje
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2002 speelde Nederland voor het laatst een interland met inzet zonder de Grote Vier: Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart.

De voorbije 14 jaar kleurden Robben (32), van Persie (33), van der Vaart (33) en Sneijder (32) het voetbal van Oranje. De laatste drie speelden meer dan 100 interlands, Robben zit - door allerlei blessureleed - maar aan 88 caps voor onze noorderburen.

Op 16 oktober 2002 gebeurde het in het uitduel met Oostenrijk (0-3) voor het laatst dat Nederland een kwalificatieduel of een wedstrijd op een groot toernooi speelde zonder één van de 'Grote Vier' op het veld.

Sneijder nog altijd kapitein

Van Persie en van der Vaart worden al een tijdje niet meer opgeroepen en ook Robben heeft al meer dan een jaar geen interland meer gespeeld. Maar Robben en Sneijder zijn nog wel altijd de kapitein en vicekapitein van de huidige selectie. Ze moeten vanavond echter verstek geven met een blessure.

En dus moet er een nieuwe generatie opstaan. Oranje ontvangt vanavond Frankrijk in de Amsterdam ArenA. Beide Europese grootmachten delen de leiding in groep A samen met Zweden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties