Van Inter naar de U21 en de Rode Duivels: Miangue spreekt vrijuit over de sneltrein waar hij opzit

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Van Inter naar de U21 en de Rode Duivels: Miangue spreekt vrijuit over de sneltrein waar hij opzit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat bijzonder hard voor Senna Miangue. De 19-jarige linksachter van Internazionale zette in amper vijf weken tijd reuzenstappen in zijn carrière. Bij Voetbalkrant.com blikt de Belgische belofte terug op een intens seizoensbegin.

Het was een opvallend beeld een week geleden aan Den Dreef in Leuven. Ondanks het teleurstellende verlies tegen Letland stond een vader met zijn zoontje Miangue op te wachten. "Kunnen we een klein aandenken van jou krijgen", klonk het. De Antwerpenaar gaf prompt zijn voetbalschoenen mee. Een souvenir waar de jonge fan de komende jaren vaak mee zal kunnen uitpakken bij zijn vrienden vermoeden we.

"Dit overkomt me steeds vaker en voelt wel een beetje raar aan", vertelt Miangue. "Ik begin steeds meer een voorbeeldfunctie te krijgen, dat besef ik nog niet zo goed. Mijn moeder en vriendin helpen me met deze veranderende status om te gaan. Aan mensen die me bijstaan heb ik geen tekort."

In het begin van de interlandbreak mocht Miangue zelfs meetrainen met de Rode Duivels. "'s Ochtends zat ik samen met Dries Mertens op het vliegtuig van Milaan naar Brussel. Toen wist ik nog niet wat me zou overkomen. Hoewel ik te laat op de afspraak was, stuurde Johan Walem me naar Roberto Martinez. Ik schrok me een bult: Wat? Meetrainen met de Duivels?"

Jan Vertonghen bewonder ik al jaren, en ook Jordan Lukaku vind ik een fantastische speler

Mertens en co namen Miangue op sleeptouw, die met zijn ogen stal van de internationals die op zijn positie spelen. "Jan Vertonghen bewonder ik al jaren. Hij is een voorbeeld voor mij. En ook Jordan Lukaku vind ik een fantastische speler."

"Dat ik net zo technisch ben als hen? Bwa... Moest dat het geval zijn, zou ik misschien al tussen hen staan. (lacht) Ik ben énorm leergierig en zie wel waar ik over een jaar of twee sta", besluit de nuchtere Miangue.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties